Begin op tijd met jouw zorgverzekering voor 2022 te vergelijken

Zorgverzekering in 2021 vergelijken
Wij raden u aan om altijd tijdig diverse zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo heeft u voldoende tijd om zich in te lezen en een keuze te maken. Elk jaar wordt op Prinsjesdag door de overheid bekend gemaakt wat er allemaal verandert met betrekking tot de zorgverzekering. Zo maakt men bekend wat de verwachte hoogte zal zijn van de zorgpremie maar ook van het het eigen risico. Tevens wordt bekend gemaakt wat de inhoud zal zijn van het zorgpakket. De verwachting is dat de zorgverzekeringspremie per maand gemiddeld met 5 euro gaat stijgen in 2021.

Zorgverzekering opzeggen
Zegt u vóór 1 januari uw zorgverzekering op? Zorg er dan voor dat u tijdig een nieuwe zorgverzekeraar kiest. Doe dit voor 1 februari 2021. Overigens betaalt u altijd met terugwerkende kracht (bij uw nieuwe zorgverzekeraar) de zorgpremie terug. Dus ook als u na 1 februari een nieuwe verzekering afsluit.

Geen zorgverzekering afsluiten, wat gebeurt er dan?
Stel dat u voor 1 februari 2021 géén nieuwe verzekering afsluit, dan ontvangt u daarvoor een boete. Als u vervolgens binnen een bepaald tijdsbestek nog geen nieuwe zorgverzekering hebt aangevraagd, dan ontvangt u een herinneringsbrief van het ZINL (Zorginstituut Nederland).